Welke appelen eet u?

Op 12 juli 2017, over deze onderwerpen: Algemeen beieid, beleid gemeente, Lokale economie, Milieu

N-VA Heers als promotor van de korte keten

 

We willen ons niet moeien met je eetgewoontes , maar je eventjes laten nadenken. Hoe ver moet jouw voeding reizen voor het op je bord landt? En, hoe ver moet jij soms rijden om dat voedsel aan te schaffen?

 

Onder korte keten verstaan we, het zo kort mogelijk houden van het traject van de ontwikkeling van onze voeding, tot bij de consument.  Ecologisch verantwoord en ook jouw kleine bijdrage aan de positieve groei van onze leefomgeving.

 

In een landelijke gemeentes zoals Heers, is het in de praktijk, een peulschil. We produceren  hier immers de heerlijkste groenten , fruit, vlees, en veel meer.  Ben jij als consument bereid om mee te stappen in dit mooie verhaal en wat vaker lokaal te kopen?

 

Geregeld krijgen we de vraag waar lokale producten te koop zijn. Spijtig beperkt het aanbod zich meestal enkel tijdens evenementen . Geen evenement = geen streekproductenverkoop. Zou het niet mooi zijn om onze streekproducten nieuwe kansen te geven?. N-VA Heers lanceert het voorstel  om een tweewekelijkse of maandelijkse markt te organiseren met louter producenten van Heerse bodem.  Een extra troef tijdens de toeristische topmaanden .  Bovendien biedt het mogelijkheden voor een nevenbestemming van een van onze kerken? Misschien heb jij waardevolle suggesties. Wij horen het graag.

 

In een ander artikel doen we ook onze plannen uit de doeken om de kinderarmoede aan te pakken . We zien dit graag gerealiseerd met producten uit eigen streek?  Soep met groenten van Heers,  appelen van onze telers…Het geeft onze producenten meer armslag en waardering voor hun werk. Gekoppeld aan een bewustmakingscampagne  in de scholen , verzekeren we dat uw kind deze ecologisch verantwoorde manier van leven zal uitdragen. Uw kind  zorgt mee voor de toekomst.

 

Je eetgewoonte aanpassen is niet nodig, maar een snellere weg naar je bord, maakt het verser en eerlijker.

 

Van waar kwamen jouw appelen ook alweer?  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is