N-VA Heers roept OCMW-voorzitter Yves Rega en schepen Jan Leus op het matje.

Op 21 mei 2017, over deze onderwerpen: beleid gemeente

Het artikel in het belang van Limburg over de uitschuiver van Kristof Pirard is nog maar één dag oud als het gemeentebestuur van Heers opnieuw negatief in het nieuws komt. Deze keer krijgt Yves Rega de volle laag na zijn uitspraak op de gemeenteraad over de overlast aan de feestzaal aan het pleintje. Jan Leus wordt door Dumont verweten dat hij als voorzitter van de gemeenteraad Yves niet direct op zijn plaats zette.

Wij zijn doorgaans fan van de grote mond van Yves want hij is één van de meeste eerlijke politici in onze gemeente. Maar deze uitspraak zal hij moeten inslikken want als N-VA Heers moeten we ons van zijn woorden distantiëren. Dit kan niet.

 

Al weten we natuurlijk wel waar het van komt. Yves is uiteraard geen racist. Hij is wel erg gefrustreerd. Sinds vorig jaar probeert hij de burgemeester in beweging te krijgen om de problemen aan de feestzaal aan te pakken: versperring van fiets- en voetpad, toeterende wagens, onverantwoord rijgedrag, bedreigen van voorbijgangers. Dat de burgemeester en de politie niet op de hoogte zouden zijn is een pertinente leugen. Volgens de burgemeester was de vraag van Yves om op te treden tegen de overlast echter steeds ingegeven door racisme. Dat willen we toch even rechtzetten. Je mag geen overlast bezorgen ondanks je kleur, religie, geaardheid of leeftijd. Iedereen gelijk voor de wet.

 

Maar uitspraken in de geloofssfeer liggen heel gevoelig, ook al zijn ze niet racistisch bedoeld. Yves zal dit dus alleen moeten uitzweten. Hij kan zich troosten met de gedachte dat de burgemeester ondertussen eindelijk is actie geschoten is…

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is