Minister Weyts investeert € 101.208 in Centrale Vrije School in Heers

Op 2 september 2021, over deze onderwerpen: 2. Onderwijs
Minister Weyts investeert € 101.208 in Centrale Vrije School in Heers

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 101.208 in Centrale Vrije School in Heers. Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Heers ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 101.208 in Centrale Vrije School in Heers. Concreet gaat het om een volledige inwendige verbouwing en inrichting van een trappenhal en zolder.

“Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Leus Jan

Voorzitter N-VA Heers

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is