Geknoei met uw belastinggeld

Op 16 oktober 2019, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Financieel Beleid

Politiek, het is vaak ‘schone schijn’. Ook in Heers slaan ze u voortdurend om de oren met woorden die u moeten geruststellen: openheid, eerlijkheid, zorgzaam, burgerzin, … Spijtig praat men u bedachtzaam naar de mond. Leest u de krant? Dan is u zeker het artikel in Het Belang van Limburg niet ontgaan. “Misdadig geknoei met belastinggeld”. 

Schuldherschikking, herfinanciering, we schrikken niet eens meer van dergelijke formuleringen. Wat zeker is, we worden er niet beter van. De N-VA fractie haalde fel uit tegen dit voorstel. Met die constructie wordt er tweemaal rente betaald op hetzelfde bedrag. Het brengt een extra kost van 500.000 Euro met zich mee.

Verspilling van uw belastinggeld, vindt N-VA. ‘Larie en apenkool,’ weerlegt schepen van Financiën Kristof  Pirard. Het zou slechts een luttele extra kost van 51.383 Euro betekenen. Nochtans, wie aanwezig was tijdens de gemeenteraad kon de medewerkers van Belfius, specialisten ter zaken, tot driemaal toe horen zeggen dat extra kosten tot 500.000 Euro oploopt. 


U gelooft het niet. U meent dat N-VA, zoals wel vaker gedacht, gewoon moeilijk doet. Via onderstaande link kunt u het zelf horen.

 https://drive.google.com/file/d/1x9l6tfGSuma2_Sc_PItBSMisGrj4dBM3/view?usp=sharing

U kunt het audiobestand online beluisteren of downloaden

12:22 min : dat er heel expliciet gevraagd wordt wat dat gaat kosten

13:27 min : de heer Stuyck van Belfius zegt “in heel de som, over heel de periode, betaal je wel 509.000 EUR meer intresten …”

19:38 min : zegt dezelfde heer Stuyck  “op het einde betaal je natuurlijk 500.000 EUR meer intrest lasten …”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is